Kyllingebryst med grønne bønner og tranebær

125 g. kyllingebryst

2 spsk. krydderurter

1 knsp. salt

1 knsp. peber

150 g. grønne bønner

1 tsk. olivenolie

1 tsk. rødvinseddike

1/2 stk. rødløg

30 g. tranebær

Sådan gør du
Hak de forskellige krydderurter, og stop dem under skindet på kyllingebrystet. Gnid med salt og peber og sæt kyllingebrystet i ovnen ved 220 grader i 15-25 min. afhængigt af størrelsen på brystet. Kog i mellemtiden bønnerne i saltet vand i 8 min. Bland olie, eddike, løg i skiver, tranebær og salt og lad blandingen trække i 10 min. Den lækre blanding anrettes med de kogte bønner og det nystegte kyllingebryst.

Denne opskrift kommer fra min bog “Minimer din appelsinhud på 21 dage” som kan købes her i min netshop.

 

Skærmbillede 2015-02-18 kl. 12.14.16

Fiskefrikadeller med lynstegte grøntsager

150 g. fiskefars

1 forårsløg

1/2 tsk. sorte sesamfrø

1/2 tsk. hvide sesamfrø

1 1/2 spsk.soja sauce

1/2 tsk. ingefær, revet

1/2 knivspids chili, uden kerner

1 tsk. koriander, finthakket

1/2 courgette

1/2 rød peberfrugt

1 håndfuld sukkerærter

1 gulerod

1 knsp. salt

1 knsp. peber

1 tsk. citronsaft

Sådan gør du
Fiskefarsen formes til frikadeller og steges ved svag varme på en slip-let pande.

Sesam-dressing: Forårsløg snittes meget fint og blandes med de andre ingredienser (sorte sesamfrø, hvide sesamfrø, soja sauce, revet ingefær, chili og finthakket koriander) og dressingen er klar til brug.

Tilbehør: Alle grøntsagerne skæres i strimler og ristes på en stegepande i et par minutter, med frisk citronsaft, salt og peber.

Tip: Hvis du f. eks. køber en pakke fiskefars på 250-300 g. kan du altid bruge resterne dagen efter til din frokost eller fryse dellerne ned.

“Minimer din appelsinhud på 21 dage” byder på opskrifter samt en kostplan for 21 dage, med det formål at minimere appelsinhud, fremme vægttab og ikke mindst få mere energi i hverdagen. Bogen kan her købes i min netshop.

 

Karrysuppe 

2 gulerødder

4 kartofler

2 søde peberfrugter

1 løg

2 stængler porre

2 stængler bladselleri

1-2 tsk. karry

2 fed hvidløg

1/2 rød chili uden kerner

Olivenolie

Salt og peber

Vand og bouillon

Sådan gør du
Alle grøntsagerne skrælles, og snittes fint. Herefter svitses de kort i en gryde. Begynd med karry, chili, salt og peber. Put herefter hvidløg, løg, og porrer ned til blandingen og til sidst kom resten af grøntsagerne i. Til slut spædes op med vand og bouillon, og suppen skal nu simre i 30-40 min. under låg.

Blend evt. suppen før servering og husk masser af friske krydderurter til.

Karrysuppen er en opskrift fra bogen “Minimer din appelsinhud på 21 dage” og kan købes her. I denne findes en kostplan med opskrifter der kan hjælpe dig af med appelsinhud. Opskrifterne i kostplanen er fyldt med frugter, grøntsager, proteiner og sunde fedtstoffer som er gavnlige i forhold til at hjælpe din krop af med ophobede affaldsstoffer og væske som blandt andet er en af grundende til uønsket appelsinhud.

 

chili con carneChili Con Carne

150 g. hakket kyllingekød

1/2 dåse økologiske røde kidneybønner

1 dåse økologiske flåede tomater

1 lille dåse koncentreret tomatpure

Olie til stegning

1 gul peberfrugt, i tern

1/2 squash, fintrevet

1 stor tomat, i tern

1/2 rødløg, i tern

1 fed hvidløg

1 knsp. rørsukker

1 hønsebouillon

1/2 rød chili

1,5-2 dl. vand

Salt og peber

1 spsk. creme fraiche

1 spsk. krydderurter efter smag

Sådan gør du
Svits løg og hvidløg i noget olie i en gryde, til det får en gylden farve. Tilsæt kyllingekødet og brun det af, til det er gennemstegt. Tilsæt så tomatpure, rør godt rundt og drys lidt rørsukker henover. Tilsæt nu resten af ingredienserne på nær bønnerne og lad det hele simre i 30-45 min. Tilsæt til sidst bønnerne og smag til med salt og peber. Lad retten simrer videre under låg i 15-20 min. Jo længere tid retten kan få lov til at stå og simrer, jo mere smagsfuld bliver den.

Server chili con carne i en dyb skål og top med lidt friske krydderurter efter smag. Til retten serveres en skål cremefraiche og salat efter eget valg.

Opskriften er fra min bog “Spis dig rund og sund” som handler om hvordan kosten kan hjælpe fertiliteten frem. Den kan købes i min netshop, her.

 

Skærmbillede 2016-01-13 kl. 16.10.22Perlebyg salat

75 g. perlebyg

1/4 rødløg, finthakket

2 spsk. olivenolie

1/2 fed hvidløg

1 håndfuld sukkerærter, skåret i grove stykker

1/4 skalotteløg, fintsnittet

1 timiankvist, finthakket (kun bladene)

1/4 økologisk citron, fintrevet skal

1 tsk. citronsaft

25 g. tørristede mandler

25 g. tørristede græskarkerner

1 lille håndfuld grofthakkede, blandede friske krydderurter, fx bredbladet persille, mynte, oregano, merian og salvie

1/2 spsk. tørrede tranebær

8 små ovnbagte tomater

8 cherrytomater, skåret i halve

50 g. broccoli, hæld evt. kogende vand henover og lad dem trække et par minutter heri

Salt og peber efter smag

Sådan gør du
Kog perlebyggen efter anvisningen på pakken. Mens den koger, varmer du olien i en lille gryde eller på en pande, kommer hvidløg, skalotteløg og timianblade på og tager den af varmen – det må ikke brune, så er olien for varm. Herefter tilsætter du den revne citronskal og rører ingredienserne godt rundt, mens det syder lidt. Tilsæt de soltørrede tomater og derefter citronsaften. Hæld olie/citronblandingen over den friskkogte og stadig varme perlebyg. Tilsæt græskarkerner og de hakkede mandler og lad det køle af. Når salaten er kølet af, tilsætter du krydderurter, tranebær, tomater, rødløg og broccoli og smager til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft. Anret salaten i en dyb skål.

Denne opskrift er også fra min bog om fertilitetsfremmende kost “Spis dig rund og sund” som kan købes her.