Skærmbillede 2015-02-19 kl. 11.57.07

Blåbærkompot med æble og ingefær

2 spsk. æblejuice (helst friskpresset)

75 g. frosne blåbær

1 1/2 dl skyr

1 1/4 stang vanilje

1 tsk. fintrevet ingefær

Revet citronskal fra 1/4 ubehandlet citron (økologisk)

8 mandler, grofthakket

Sådan gør du
Skær æblet i tern og læg stykkerne i en gryde med halvdelen af vaniljen samt ingefær og æblejuice. Lad det hele simre ved svag varme i ca. 10 min. Kom blåbærrene i, og lad det hele varme godt igennem under omrøring. Server frugtkompotten som den er eller blend den. Lad kompotten afkøle, mens du rører skyr med resten af vaniljen samt citronskal.

Anret kompotten i et højt glas med skyr og ristede mandler på toppen.

Mandler indeholder umættede fedtsstoffer, som har en dokumenteret kolesterolsænkende effekt. Derudover booster de din fedtforbrænding. For flere opskrifter eller inspiration til sundere snacks eller desserter er de at finde i min bog “Spis dig sund og rund” som fås her.

 

Skærmbillede 2015-02-19 kl. 12.06.44Groft knækbrød med kakao nibs

1 dl hørfrø + 1 1/2 dl vand

1 dl fint hakkede nødder eller mandler (må gerne ristes på en pande, før de hakkes)

1 dl græskarkerner

1 dl sesamfrø

1 tsk. fint havsalt

1 1/2 dl vand

60 g kakaonibs

30 g abrikoser, finthakket
Du kan også tilsætte andet end kakao nibs og abrikoser, f. eks. kanel, hakkede krydderurter, krydderier, sorte sesamfrø eller birkes.

Sådan gør du
Rør vand og hørfrø sammen og lad det stå 2 timer til det bliver en gele. Hak de valgte nødder og mandler fint. Bland alle ingredienser sammen med salt og de sidste 1 1/2 dl vand. Hvis du har kort tid til rådighed, så spring geleringstiden over og undlad de 1 1/2 dl vand. Rør blot alle de øvrige ingredienser sammen med 1 1/2 dl vand. Smør dejen tyndt ud på en bageplade med bagepapir, der er penslet med lidt olie, eller rul dejen tyndt ud mellem to lag bagepapir, fjern øverste lag bagepapir. Skær evt. med en pizzaskærer el. kniv riller i dejen i den form/størrelse som du ønsker, det skal brydes kort tid efter bagning, eller bræk det bagte knækbrød i uens rå stykker, efter eget valg. Bag knækbrødet i ca. 40 min. ved 200 grader i en varmluftsovn, eller til det er sprødt. Afkøl, knæk i de ønskede stykker og opbevar i en kagedåse.

For at holde dit blodsukkerniveau stabilt, er det en god idé at huske mellemmåltiderne. Dette hjemmebagte knækbrød er et bud på et mellemmåltid eller en snack der kan toppes med eksempelvis pålæg af fjerkræ eller lidt grønt. Opskriften er fra min E-bog “Spis dig sund og rund” der kan købes her, hvori du finder flere forslag på snacks og mellemmåltider.

 

 Skærmbillede 2015-02-19 kl. 12.13.02Æbledrøm 

1/2 æble

25 g. mandelmel

1/2 tsk. kanel

1 spsk. rosiner

2 spsk. skyr fraiche

1 knsp. vanilje

3 mandler, grofthakket

1 hindbær til pynt

Sådan gør du
Snit æblet i tynde skiver. Fordel æblerne i en lille ovnfast skål. Pisk ægget luftigt og tilsæt øvrige ingredienser, på nær de hakkede mandler. Hæld æggemassen over æblerne og top med mandler og kanel. Bages i ovnen i 15 min. ved 180 grader.

Top til sidst med en frisk hindbær på toppen, uhmmmm lækkert. Server gerne desserten med en skyr fraiche dressing rørt med vanilje.

Kanel er fyldt med en masse vandopløselige antioxidanter, som signalerer til kroppen, at den skal sænke sit blodsukker, hvilket har en meget gavnlig effekt på din hormonbalance. Vil du vide mere om hormonbalancen og hvilke råvarer der især har en positiv effekt er dette, samt flere opskrifter, at finde i “Spis dig sund og rund” som kan fås her.

 

frugtkageFrugtkage uden fedt, sukker eller æg

(Nok til 2 personer – vægttab)

250 g. udstenede dadler

3 dl. vand

160 g. fuldkornsmel

3 tsk. bagepulver

1 tsk. stødt allehånde

1/4 tsk. stødt kanel

50 g. mandler

200 g. abrikoser

200 g. tørrede figner

3 spsk. appelsinsaft

Sådan gør du
Hak de udstenede dadler groft med en kniv. Bland dem i en gryde med 3 dl. vand, brng det i kog, i et minut og afkøl blandingen under jævnlig omrøring. Bland mel med bagepulver og krydderier. Tilsæt malede mandler og grofthakket frugt. Rør dadelblandingen i, og tilsæt appelsinsaft. Beklæd formen med bagepapir, fyld dejen i, og bag kagen i en 170 graders varm ovn i ca. 50 min. Prøv evt. efter 40 min. at stikke en gaffel eller strikkepind midt ned i kagen og se om dejen hænger ved eller ej. Hvis der ikke hænger dej ved, så er kagen færdig. Kan med fordel bages dagen før den skal spises, for så når smagen rigtig at sætte sig.

Opskriften kommmer fra min e-bog “Lette madpakker og mellemmåltider” som kan købes her. Der er både opskrifter til vægtvedligeholdelse og til vægttab.

 

frugtsalatFrugtsalat med citrongræssirup

1 stk. mango

1 lille netmelon

1 stk. nektarin

125 g. hindbær

125 g. blåbær

1 stængel citrongræs

1/2 dl. vand

1/2 dl. sukker

Sådan gør du
De yderste blade fra citrongræsset tages af og kasseres. Citrongræsset knuses let med bagsiden af en kniv og skæres i grove stykker. Citrongræsset kommes i en gryde med vand og sukker. Blandingen skal simre i 5-7 min. eller til det er blevet til en tyk sirup. Lad siruppen trække i 10 min. før den stilles i køleskabet i 1 time.

Skræl imens mango og melon og den afkølede sirup. Server straks eller lad frugtsalaten trække en time i køleskabet.

Denne opskrift kommer også fra min e-bog “Lette madpakker og mellemmåltider” som kan købes her.